Thursday, July 7, 2011

Teringin nya akuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!

Ptg semalam...otw balik keja tu dok plan nak gi pasar malam...teringin nak makan kuah durian dgn pulut kukus jadi nya aku kena la beli buah durian ... tapi tiba2 aku teringat..ubat tahan sakit aku dah abih...kalau aku mkn kuah durian yg di masak dgn santan pekat tu sah2 la aku sakit..adehhh...aku pun singgah la klinik dulu utk amik ubat tu...tunggu punya tunggu dah pukul 6 lebih...ishh..mcm tak sempat je nk gi pasar mlm ni...nak amik anak lagi...hmmm

Aku tukar plan...gi amik anak dulu pastu balik umah mandi baru nk gi beli buah durian...sampai je umah aku tgk suami aku pun dah ada kat umah...lepas mandi aku bgtau suami nk gi pasar mlm sbb nk beli durian..aku citer la kat dia aku nk masak kuah tu nk mkn ngan pulut kukus....tapiiiiiiiiiiiiiii....part ni yang aku geram gak laa...

Suami aku kata...."Dah la sakit tu x leh mkn yg lemak2..nnti sakit sapa yg susah?" aku ckp la.."x pe dah amik ubat tadi kat klinik..kalau sakit makan la ubat tu...hihihi"....suami aku kata lg..."kan ada asthma.., mana leh mkn pulut durian..nnti mlm mesti penat punya tu"..aku jawab lagi..."x pe...inhaler tu kan ada..selalu pun dok sedut...ala..bukan selalu nk mkn..tapi kali ni teringin sgt dah nk makan...kalau mati nnti kempunan x leh mkn tu...camner?.. cewah menjawab je aku ... Suami aku kata lak..."haa..elok la..pi la beli...kalau sbb kan nk makan sikit je tu...nnti sakit sampai teruk2...pi la beli...beli bnyk2 pun x pe...mkn sampai kenyang!!!" wahhh...mcm perli aku je tuu...

Aku pun diam la terus tak jadi pegi pasar mlm...masuk dapur masak nasi laaaaaaaaaaaaaaa....huwaaaaaaaaaaaaaaaa......sedeyyyyyyyyyyyyyyy.......

Teringin nya aku nk mkn buah durian wehhhhhhhhhhhhhhh.....







Tak buleh mkn pun x pa laaa....tgk jer gambar kat yg aku amik dari cik google niii....meleleh ayaq lioq aku aihhhhhhhhhhhhh......huhuhu

8 comments:

ani said...

ermmmmmm...i jugak suka mkn dereyan.mmg antu dereyan.alhamdulillah masih boleh mkn.Di rumah pun masih ada lagi...dereyan kg yg isinya cukup lazat.jarang jumpa dereyan kg isi gitu.mabelesssssssss.Kalau dereyan kawen lg i sukeeee

cik mun said...

emm..besnye..nyum nyum..

jom komen entry saya

aku dan segalanya said...

@ani : i antu derian..tp skrg i x leh mkn..i sgt geram laaaa...haihhhh...

mrs redzuan said...

Terbau durian dari jiran sebelah lak tetiba~

Aziela said...

ala..siannya....

Rohaizam Rosli said...

huhu sedap3.... tahun ni Iejam bertuah sbb musim durian kali ni Iejam da kat umah... bleh la merasa durian tu... kalau kat U, alamatnya tgk jela tepi jalan... huhu~~~

aku dan segalanya said...

waaaaa...jeles arrrr...bnyk tak durian? mesti best kan..kena yg baru luruh tuu..perghhhh...nk bukak pun susah...haihhhh...sgt la jelessss

Ann Ishak said...

ala sian pulak bacanya...makanlah seulas buat hilang rasa teringin tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...